Groeikracht

Deze week waren we in Prachovske skaly, één van de oudste natuurgebieden in Tsjechië. Het ligt slecht 20 autominuten bij ons vandaan. De zandstenen rotsstad is ooit gevormd op de bodem van de zee en later door wind en water verder uitgesleten.
 Wat zo fascinerend is, naast de vele rotsen met grillige vormen, nauwe doorgangen en mooie uitzichten, is de vegetatie. Bomen op de meest onmogelijke plekken, varens tegen de rotswand, wortels uitgewaaierd over rotsen. Zo prachtig!


Groeikracht, die ontembaar en ongeremd lijkt. Bomen die hun balans houden op de meest moeilijke omstandigheden en ondergrond. 
Het laat me zien hoe belangrijk het is om te richten naar het licht en tijd te nemen om te aarden. Veel mensen willen vaak te vlug, gaan voorbij aan hun eigen natuur. Richt je op het licht, op dingen die je blij maken en energie geven. En neem je tijd om te voelen waar je staat, waar je je thuis voelt, zet bewust je voeten op de aarde door te wandelen of maak contact met de aarde tijdens het werken in de tuin. 
Deze dingen bewust doen maken dat de stroming in jezelf sterker wordt en jouw groeikracht groter wordt. En dat voelt krachtig en fijn!


Blijf op de hoogte en ontvang een melding als wij een nieuwe activiteit organiseren of inspiratiebericht plaatsen.

We spammen niet! Lees ons privacybeleid voor meer info.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *