Hart…

Ik stond vanmorgen in een winkeltje met handgemaakte producten. Er hing een stok met houten harten waar mijn lief zijn oog op had laten vallen. Kies er één uit voor in de yurt, spoorde hij mij aan. Een blauwe misschien, zei hij. Nee, blauw bloed past me niet dacht ik. De meest linkse die er hing had een donkere intens rode kleur. Het had ook de meeste butsen, krasjes en zelfs een scheur. En de prachtige nerven van het hout kwamen mooi uit. Dat werd hem.

Dit hart representeert het leven. Dit is het hart dat leeft. Pijn heeft gevoeld. Verliefd is. Verdriet kent. Hoopvol is. Woest was. Uitbundig danst. Liefdesverdriet beleefde. Intiem en passievol is. Losgelaten heeft. Gehuild heeft. Bang was. Risico’s neemt. Intens geniet. Gevoelig is. Avontuur aangaat. Zelfliefde voelt. Teleurstelling kent. Beschadigd is in vertrouwen. Zich bijeenraapte.

Dit is het hart dat het leven zo liefheeft. Zorgt. Bruist. Kracht heeft. Zacht is. Onvoorwaardelijk liefheeft. En nog steeds uitbundig klopt.
 Alle butsen, krassen, plekken komen daaruit voort. Ze zijn de getuigenis van vele processen.

Zou ik kiezen voor een gaaf en perfect gevormd hart? Er is geen moment van twijfel… 
Hoeveel mensen leven onbewust op (schijn)zeker tussen laagjes bubbeltjesfolie en inpakpapier en bewaken hun hart om geen schade op te lopen? Dat is een risicoloos, harteloos leven waarin angst je raadgever is. Je mist daarin het feestje en “the sparkle” waar het leven voor bedoeld is. 
Geniet, groei, doorleef. Omarm je hart en alle mooie, zware, diepe, intense momenten en ervaringen. Ze maken het leven compleet. De kunst is om te verwelkomen en doorzien… Jouw hart… en hoe het klopt.
❤️❤️❤️

Blijf op de hoogte en ontvang een melding als wij een nieuwe activiteit organiseren of inspiratiebericht plaatsen.

We spammen niet! Lees ons privacybeleid voor meer info.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *