Reiki

Reiki stimuleert je zelf-herstellend vermogen en is voor iedereen die meer rust, balans, gezondheid, persoonlijke en spirituele groei wil.

Het is een traditionele Japanse geneeswijze, die werkt met het doorgeven van universele energie. Het is natuurlijk en iedereen kan het leren. Van nature gebruik je het waarschijnlijk al. Denk maar eens aan hoe je je handen op een pijnlijke plek legt als je je gestoten hebt of hoe je iemand aanraakt, die troost nodig heeft. Maar er kan veel meer.

In een Reiki cursus ga je leren hoe je jouw handen kunt gebruiken en ze in bepaalde posities kunt leggen waardoor je energie aanvult of in balans brengt. Je gaat na enige tijd steeds intuïtiever behandelen.

Een Reiki initiatie zorgt ervoor dat je door middel van symbolen afgestemd wordt op een energieveld. Je levensenergie gaat meer stromen en je kunt behalve jezelf ook anderen behandelen zonder dat het jezelf energie kost. Je wordt een kanaal voor de liefdevolle en helende Reiki energie.

Er zijn drie graden: Reiki I, II en Master. Er is een opbouw, waarbij je de energie steeds krachtiger en specifieker kunt sturen door middel van symbolen en technieken. De Reiki I en II cursussen duren 2 dagen. De Reiki Master opleiding, waarmee je professioneel healer wordt en ook anderen kunt opleiden duurt een jaar.