Schoonheid van een blad…

Ik raap een paar bladeren op en bekijk ieder blad met aandacht. Ook al lijken ze op elkaar, ieder heeft een unieke schoonheid, door de streepjes, kleur, gaatjes, karteltjes en vlekjes. Er is er voor mij niet één de mooiste. 
Het laat me plotseling voelen hoe krampachtig mensen omgaan met uiterlijk vertoon. De mooiste, knapste, sexyste, slankste… Schoonheid is tot een ideaal, status en competitie verheven. Schoonheid die gemaakt wordt, zodat je in een hokje past (pashokje ; ) en waar, door in te spelen op onzekerheid van mensen een miljardenindustrie rijker en rijker wordt. Maar maakt het mensen nou gelukkig? 
Hmmmm 
 In de natuur is alles precies zoals het zijn moet. Alles ontstaat, groeit en wordt gevormd door wind, weer en het leven zelf. En juist dat unieke van een boom, bloem of blad maakt hun schoonheid zo bijzonder.
Hoe meer ik leef in de natuur, in verbinding ben met natuur, omarm ik ook de mijne. Dit ben ik. Met mijn rimpels, moedervlekken en volle heupen. Deze kleren trek ik aan, dit past bij mij, hier word ik blij van. Is het mode? Geen idee. Oké zijn met mijn eigenheid, uniekheid en natuurlijke zijn. Volgens mij is dat waar schoonheid echt om gaat.

Blijf op de hoogte en ontvang een melding als wij een nieuwe activiteit organiseren of inspiratiebericht plaatsen.

We spammen niet! Lees ons privacybeleid voor meer info.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *