Wat is Luxe?

Jij geeft niet om luxe, zei iemand tegen mij.
 Wat is luxe? vroeg ik. Ik loop de straat uit en ben in 1 minuut in het bos. Ik zit met mijn voeten in een teil met water en zie honderden sterren. Ik kan een kampvuur maken in mijn tuin. Ik draag wat ik wil. Pluk iedere zomerse dag aardbeitjes voor in de yoghurt. Ik heb een huis dat betaald is en ben onafhankelijk wat betreft water, warmte en stroom. Hoor heel de dag vogelgezang. Ik kan mijn eigen gang gaan en mijn eigen tempo bepalen. Voortdurend buiten zijn.

Dus ja… Wat is luxe? Iedere dag twintig minuten douchen, een lease auto voor de deur, in de file in representatieve kleding naar een goede baan om twee keer per jaar een vakantie te kunnen betalen. Steeds weer thuiskomen in een huis dat klaar is maar grotendeels bezit is van de bank en neerploffen voor een tv met geestdodende programma’s. Als dat de norm van luxe is… Nee, heb ik niet. Been there, done that.

Laat mij hier mijn eigen overvloed ervaren. Dat is voor mij meer rijkdom, vrijheid en vreugde dan ik ooit had. Dit is voor mij echt leven. In contact met de natuur, met mijn creativiteit, met mijn lichaam, mijn gevoel, met alle weersomstandigheden, met mezelf zijn en in verbinding met de ander. Dit is voor mij pure luxe. Meer dan dat sommigen kunnen zien of ooit zullen begrijpen. En dat is helemaal oké.

Blijf op de hoogte en ontvang een melding als wij een nieuwe activiteit organiseren of inspiratiebericht plaatsen.

We spammen niet! Lees ons privacybeleid voor meer info.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *